Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
културно-рекреативна програма
Автор: cande Категория: Политика
Прочетен: 152562 Постинги: 58 Коментари: 63
Постинги в блога
2 3 4  >  >>
Видео клип -  пародија за изјавата на кметот на Струмица и потпретседател на СДСМ дека наскоро во Република Македонија ќе се пука.


Категория: Политика
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове: 0
Видео клип - пародија за глупирањето на СДСМ во Собранието на Република Македонија.

Бетон пратениците на Бранко Црвенковски и Свети СДСМ ни ја честитаа Новата Година.

Категория: Политика
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.01.2013 14:49

Стара љубов, или брак од интерес?

Едно е сигурно: еден без друг не можат.

 
Категория: Политика
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.07.2012 12:52

Има и такви кои веруваат, осздаваат верување, дека Хитлер се сретнал со вонзмејани.

Други, верувале или сакале да создадат верување дека Сталин развивал вселенска програма.


 

Многумина во Република Македонија не ни слушнале дека во 1979 г. Бугарија испратила свој космонаут во вселената. А, некои од тие кои слушнале, не веруваат.

Во почетокот на 2012 г. вниманието на јавноста го привлече тврдењето дека Тито на Американците им овозможил да летнат кон вселената. Во тв-емисијата „Во центарот“ новинарот Васко Ефтов тврдеше дека во музејот на НАСА имало некаква строго чувана тајна фотографија на Тито со Американските космоонаути кои први отишле на месечината.

Фотографијата на Тито и Јованка со американските космонаути Нил Амстронг, Едвин Олдрин и Мишел Колинс со сопругите, ја најдов на интернет.

НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ТИТО МОГУ СИ ГО САКАМЕ

Во 1948 г. на пленум на ЦК на КПЈ, Тито ја издава директивата: „Народот треба да се превоспита во социјалистички дух.“


Снимката што му недостасува на Васко Ефтов за да докаже дека навистина Тито  на Американците им продал вселенска програма со која тие отишле на месечината.

Категория: Забавление
Прочетен: 1775 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2012 23:08

Титоизам – бабунизам!


До крајот на 1918 г. на руска територија има 180.000 припадници на сојузничката војска – британска, француска, американска, јапонска, италијанска  и грчка, исто така и српски и чешки контингенти и плус 300.000 души антибољшевистички руски сили. Но, никој од Сојузниците не поведува војна за уништување на Ленин и неговите бољшевици. Исклучок е Винстон Черчил, веројатно згрозен од убиството на руското царско семејство на 16.07.1918 г. и од дрскоста на Ленин на 31.08.1918 г. да испрати свои другари да ја нападнат Британската амбасада и да го убијат британскиот воен атеше, капетан Кромби. Черчил огорчен, на членовите на неговиот кабинет им кажува дека Ленин и Троцки треба да се фата и обесат „како објект, врз кој треба да се примени правото, без разлика на тоа колку време ќе ни треба да го направиме тоа. И да се натерат да почувствуваат дека казната ќе стане важен дел од британската политика“.

На 26.11.1918 г. пред своите избирачи Черчил кажува дека бљолшевиците ја водат Русија кон „животинска фарма на варварството“ кадешто владеат со крвави застрашувачки колежи и убиства, извршени во голем степен со кинески егзекуции и блиндирани коли... Цивилизацијата се уништува целосно на оргомно пространство, додека врз руините од градовите и труповите на своите жртви бољшевиците подскокнуваат и лудуваат како стадо диви бабуни“.

На 11.04.1919 г. констатира: „Од сите тирании во историјата, бољшевичката тиранија е најлошата, најразрушувачката и најсрамната.“

Според Черчил,злоделата на Ленин се „неспоредливо поодвратни, во поголем обем и  помногубројни, отколку кое и да е злодело на Кајзерот“.

Во разговор со Лојд Џорџ, Черчил кажува: „Можете со истиот успех да ја легализирате содомијата (сексот со животни), како да сете ги приазнале бољшевиците“.

Во разговор со Х.А.Л. Фишер: „После покорувањето на сите Хуни – тигрите на светот – јас нема да отстапам да ме  победат бабуни.“

Штом режимот на Ленин ќе зајакне, ќе сатне поекспазионистички од царска Русија и „силно милитаризиран“. Но, Черчил во тоа време нема средства за борба против бољшевизмот.

На 21.02.1921 г. на Лојд Џорџ, Черчил му пишува: „Немам никаква руска политика. Не знам никаква руска политика. Јас отидов во Париз да барам руска политика! Јас жалам за отсуството на руска политика.“

Черчил во 1921 г. сепек признава дека не е работа на Западот да го уништи Ленин: „Русија треба да се спаси со руски сили.“ На 14.02.1919 г. Черчил кажува дека и тој за повлекување на британските трупи. „Нашите војски не прават ништо добро во Русија. Тие не знаат за кој и за што, се борат.“

Франција истотака не покажува интерес да ја спаси Русија од Ленин. Французите се заинтересирани за издигањето на новиот сојузник Полска, како голема држава, но и како марионетка на Франција, каква што во одредени временски периоди била Полска за времето на монархиите. Во Лондон, Лојд Џорџ е загржен за јавното мнение: „Единствената помош за распространувањето на бољшевизмот е обидот тој да се угиши. Испражањето наши војници да ги стрелет бољшевиците, значи да се создаде бољшевизам тука.“

Така, после Првата светска впјна и бољшевизмот е прогласен за самоопределување. Но, во Втората светска војна Черчил има „руска политика“, тој е еден од главните протагонисти на политиката против советизацијата на Балканот, а со тоа и против почитуваањето на националните права на Македонците во Грцијa.


 

Во 1944 г. во италијанското гратче Казарета Черчил се среќава со  Ј.Б. Тито.На средбата,  Черчил го прашал Тито, што ќе биде после војната: „сиромав советски чиновник“, или „балкански мангуп, кој на нему својствен начин ќе ги изигрува двете страни“  т.е. Истокот и Западот. Тито одговорил дека ја избрал „независноста на Југославија“.

Откако ќе избие на виделина конфликтот Тито-Сталин во 1948 г., Сталин ќе ги обвини Тито дека е: „подол капиталистички агент“.  Обидот на Сталин физички да го ликвидира Тито завршува неуспешно. Тито го победува Сталин со употеба на Лениновите лекции за контрола на поведнието на поданиците. Добивајки од САД огромни количини на воена, материјална и парична помош, Титовите „бабуни“ ги победиле Сталиновите „бабуни“.


Категория: Политика
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.05.2012 04:53
EU for You.

Категория: Политика
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове: 0

ПАСКО КУЗМАН ВО 2010 ГОДИНА ГО СПРЕЧИЛ ИЗБИВАЊЕТО

НА ТРЕТАТА СВЕТСКА ВОЈНА

Две фотографии од Бигла потврдуваат: – лани во ноември јавноста била дезинформирана дека власта во РМ ја зафатила златна тресака. Една изјава на Паско Кузман од 2010 г. за в-кот „Вечер“ и двете досега супертајни фотографии од Бигла јасно покажуваат зошто Паско Кузман ја лажел и ја мамел јавноста дека во Бигла нема археолошки наоди.

Прво, да си припомнене на дезинформациите за Бигла, заради зачувувањето на државната тајна под кодното име „нацистичко злато“:

Утрински Весник 27.11.2011 г.

In Pres 28.11.2011 г.

Радио Кочани 28.11.2011 г.

Daily Macedonia 29.11.2011 г.

Дневник 30.11.2011 г.

Skay mk 01.12.2011 г.

Камена склуптура на коњ во Бигла снимена на 06.11.2011 г. Претпоставката дека е Шарецот со кого Крали Марко си го делел виното на половина е неосована. Ич не личи на српски „коња врана(ц)“. Оваа камена склуптира по сѐ изгледа е македонски пастув (еден од љубимите на Александар Македонски), а не атинско-грачка кобила.  Главата на овој камен коњ личи на воловска, на говедска, а љубимиот коњ на Александар Македонски го добил името Букефaл , кое во буквален превод од грчки занчи говедска глава. (кликни на сликата да ја видиш поголема)


Нова Македонија 24.02.2010 г.

Камена античка статуа на коњ во Бигла снименa на 26.07.2006 г. Дали овој камен коњ е Букефал? (кликни на сликата да ја видете поголема)

Вечер 29.09.2010 г.

Имајки ја на ум изјавата на Паско Кузман за в-кот „Вечер“ дака: „Гробот на Александар Македонски се наоѓа на македонска територија, но не смееме да го откопаме за да не избие Трета светска војна“ се поставуват прашањата дали во Бигла се наоѓа гробот на Александар Македонски и дали, ако ја предизвикаме Третата светска војна, ќе го зачуваме нашето „уставно име“?

Одговорот на поставените прашања може да го видете, ако КЛИКНЕТЕ ТУКА.


Категория: Политика
Прочетен: 1626 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 31.03.2012 16:13
Според новите сознанија за Ј.Б.Тито, тој одел седум училишни години во основно образование, а завршил само трето одделение.
Се запишал во занетчиско училиште, за помошник бравар, но и тоа училиште не го завршил.
Во СФРЈ и други држави неколкупати беше прогласен за почесен доктор на науки.
 

Категория: Политика
Прочетен: 678 Коментари: 1 Гласове: 3

Во една пригода Стојан Андов рече дека Вако Ефтов бил добрар, или однличен, разузнавач. Според законот, откривањето на таен припадник на слец-слубните се казнува со 4 години затвор. А, Андов сеште е на слобода и никој не го тужеше за овој комплимент упатен кон Ефтов. Но, и без тоа, новинарите не се предмет на лустрација.

 

Секако Васко Ефтов досега немал намера да ја дезинформира македонската јавност.

Категория: Политика
Прочетен: 1247 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 26.03.2012 16:58
ВМРО-ДПМНЕ ќе направи уште еден обид за успешна лустрација.
Конеќно ќе се ослободиме ли од професионалните патриоти за сите времиња?Категория: Политика
Прочетен: 866 Коментари: 3 Гласове: 2
- Храброст, или лудост е, да присвојуваш општински пари за партиски цели?
- Криминал.

Категория: Политика
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове: 1

Зачленувањето во НАТО и ЕУ значи расчистување со комунистичкиот начин на живот и комунистичкото минато. Но, и после повеќе од 30 години од смртта на диктаторот Тито сеуште се чуваат многу тајни кои треба да се откријат за да се напише неговата вистинската биографија. Една од најчуваните Титови тајни е одговорот на прашањето: колку пари ги чинеше САД и Велика Британија Титовото „историско не“ изречено на Сталиновата желба за советизација на Балканот?

На 15.01.1989 г. белградскиот в-к „Експрес политика" ја објави инфорамацијата дека од 1949 г. до 1964 г. Југославија како грант помош САД добила 30.000.000.000 $ (со букви: триесет милјарди долари). Во оваа сума како награда - помош за Титовата „независна Југославија“ не е пресметана и вредноста на амерканската воена помош во оружје, муниција, пченица и други артикли. Сеуште не е соопштено како биле потрошение оние 30.000.000.000 $ што Тито ги добил од САД за само 5 години од неговото владеење. Непозната е и сумата на долари, во готово, или во стоки, кои ги добил Тито како награда од САД до неговата смрт во 1980 година.


Категория: История
Прочетен: 740 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 19.03.2012 11:46
18.03.2012 22:46 - За тепачките.
 Сите сме за ЕУ. И тепаните и тепачите.

Категория: Политика
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.03.2012 11:33
СДСМ Vs ВМРО-ДПМНЕ

Категория: Политика
Прочетен: 692 Коментари: 0 Гласове: 0

„Подлиот американски шпион“ и „тајниот руски агент“ биле првиот човек и првата дама на Титова Југославија.


Сеуште е непознато како 28-годишната Србинка Јованка Будусављевиќ станала сопруга на 60-годишниот Тито. Според распространетите верзии се поставува прашањето:

- Во 1951 г. кој ја подметнал младата 28-годишна советската шпионка Јованка Будисављевиќ како љубовница на 60-годишниот Тито?

а.) Алескандар Ранковиќ, тогашен Титов другар и министер за внатрешни работи на Титова Југославија.

б.) Ѓоко Јовановиќ, тогашен Титов другар и началник на КОС (Титовата „Контраобавештајна служба“).

в.) Иван Крајчиќ – Стево, тогашен Титов другар и разузнавачки повереник на НКВД (советската УДБ-а) за Југославија, т.е. агент на КГБ.

г.) Никој, на Тито во 1952 г. му удрила спермата во главата, та сам си ја избра за сопруга.

 

Според еден Top Secret извештај составен по барање на Претседателството на СФРЈ во 1988 г., од 1974 г. до 1988 г. за Јованка и брачната двојка Броз се расправало на 59 заседанија на највисоки државни и политички форуми. Процесот формално започнал со одлуката на Тито од 21.01.1974 г. да се формира партиска комисија која ќе го проучува „случајот на другарката Јованка“. Но, до ден денешен „досието“ за „случајот на другарката Јованка“ сеуште не е ставено на увид на македонската јавност.Категория: Политика
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.03.2012 21:44
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: cande
Категория: Политика
Прочетен: 152562
Постинги: 58
Коментари: 63
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Август, 2017  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031