Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
културно-рекреативна програма
Автор: cande Категория: Политика
Прочетен: 228610 Постинги: 58 Коментари: 63
Постинги в блога
2 3 4  >  >>
Видео клип -  пародија за изјавата на кметот на Струмица и потпретседател на СДСМ дека наскоро во Република Македонија ќе се пука.


Категория: Политика
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове: 0
Видео клип - пародија за глупирањето на СДСМ во Собранието на Република Македонија.

Бетон пратениците на Бранко Црвенковски и Свети СДСМ ни ја честитаа Новата Година.
Категория: Политика
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.01.2013 14:49

Стара љубов, или брак од интерес?

Едно е сигурно: еден без друг не можат.

image

 
Категория: Политика
Прочетен: 994 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.07.2012 12:52

Има и такви кои веруваат, осздаваат верување, дека Хитлер се сретнал со вонзмејани.

image

Други, верувале или сакале да создадат верување дека Сталин развивал вселенска програма.

image
 

Многумина во Република Македонија не ни слушнале дека во 1979 г. Бугарија испратила свој космонаут во вселената. А, некои од тие кои слушнале, не веруваат.

image

Во почетокот на 2012 г. вниманието на јавноста го привлече тврдењето дека Тито на Американците им овозможил да летнат кон вселената. Во тв-емисијата „Во центарот“ новинарот Васко Ефтов тврдеше дека во музејот на НАСА имало некаква строго чувана тајна фотографија на Тито со Американските космоонаути кои први отишле на месечината.

image

Фотографијата на Тито и Јованка со американските космонаути Нил Амстронг, Едвин Олдрин и Мишел Колинс со сопругите, ја најдов на интернет.

НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ТИТО МОГУ СИ ГО САКАМЕ

Во 1948 г. на пленум на ЦК на КПЈ, Тито ја издава директивата: „Народот треба да се превоспита во социјалистички дух.“

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Снимката што му недостасува на Васко Ефтов за да докаже дека навистина Тито  на Американците им продал вселенска програма со која тие отишле на месечината.

image

image

image

image

image

image

image

image

Категория: Забавление
Прочетен: 2734 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2012 23:08

Титоизам – бабунизам!


image

До крајот на 1918 г. на руска територија има 180.000 припадници на сојузничката војска – британска, француска, американска, јапонска, италијанска  и грчка, исто така и српски и чешки контингенти и плус 300.000 души антибољшевистички руски сили. Но, никој од Сојузниците не поведува војна за уништување на Ленин и неговите бољшевици. Исклучок е Винстон Черчил, веројатно згрозен од убиството на руското царско семејство на 16.07.1918 г. и од дрскоста на Ленин на 31.08.1918 г. да испрати свои другари да ја нападнат Британската амбасада и да го убијат британскиот воен атеше, капетан Кромби. Черчил огорчен, на членовите на неговиот кабинет им кажува дека Ленин и Троцки треба да се фата и обесат „како објект, врз кој треба да се примени правото, без разлика на тоа колку време ќе ни треба да го направиме тоа. И да се натерат да почувствуваат дека казната ќе стане важен дел од британската политика“.

На 26.11.1918 г. пред своите избирачи Черчил кажува дека бљолшевиците ја водат Русија кон „животинска фарма на варварството“ кадешто владеат со крвави застрашувачки колежи и убиства, извршени во голем степен со кинески егзекуции и блиндирани коли... Цивилизацијата се уништува целосно на оргомно пространство, додека врз руините од градовите и труповите на своите жртви бољшевиците подскокнуваат и лудуваат како стадо диви бабуни“.

На 11.04.1919 г. констатира: „Од сите тирании во историјата, бољшевичката тиранија е најлошата, најразрушувачката и најсрамната.“

Според Черчил,злоделата на Ленин се „неспоредливо поодвратни, во поголем обем и  помногубројни, отколку кое и да е злодело на Кајзерот“.

Во разговор со Лојд Џорџ, Черчил кажува: „Можете со истиот успех да ја легализирате содомијата (сексот со животни), како да сете ги приазнале бољшевиците“.

Во разговор со Х.А.Л. Фишер: „После покорувањето на сите Хуни – тигрите на светот – јас нема да отстапам да ме  победат бабуни.“

Штом режимот на Ленин ќе зајакне, ќе сатне поекспазионистички од царска Русија и „силно милитаризиран“. Но, Черчил во тоа време нема средства за борба против бољшевизмот.

На 21.02.1921 г. на Лојд Џорџ, Черчил му пишува: „Немам никаква руска политика. Не знам никаква руска политика. Јас отидов во Париз да барам руска политика! Јас жалам за отсуството на руска политика.“

Черчил во 1921 г. сепек признава дека не е работа на Западот да го уништи Ленин: „Русија треба да се спаси со руски сили.“ На 14.02.1919 г. Черчил кажува дека и тој за повлекување на британските трупи. „Нашите војски не прават ништо добро во Русија. Тие не знаат за кој и за што, се борат.“

Франција истотака не покажува интерес да ја спаси Русија од Ленин. Французите се заинтересирани за издигањето на новиот сојузник Полска, како голема држава, но и како марионетка на Франција, каква што во одредени временски периоди била Полска за времето на монархиите. Во Лондон, Лојд Џорџ е загржен за јавното мнение: „Единствената помош за распространувањето на бољшевизмот е обидот тој да се угиши. Испражањето наши војници да ги стрелет бољшевиците, значи да се создаде бољшевизам тука.“

Така, после Првата светска впјна и бољшевизмот е прогласен за самоопределување. Но, во Втората светска војна Черчил има „руска политика“, тој е еден од главните протагонисти на политиката против советизацијата на Балканот, а со тоа и против почитуваањето на националните права на Македонците во Грцијa.


image

 

Во 1944 г. во италијанското гратче Казарета Черчил се среќава со  Ј.Б. Тито.На средбата,  Черчил го прашал Тито, што ќе биде после војната: „сиромав советски чиновник“, или „балкански мангуп, кој на нему својствен начин ќе ги изигрува двете страни“  т.е. Истокот и Западот. Тито одговорил дека ја избрал „независноста на Југославија“.

Откако ќе избие на виделина конфликтот Тито-Сталин во 1948 г., Сталин ќе ги обвини Тито дека е: „подол капиталистички агент“.  Обидот на Сталин физички да го ликвидира Тито завршува неуспешно. Тито го победува Сталин со употеба на Лениновите лекции за контрола на поведнието на поданиците. Добивајки од САД огромни количини на воена, материјална и парична помош, Титовите „бабуни“ ги победиле Сталиновите „бабуни“.

image


Категория: Политика
Прочетен: 1281 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.05.2012 04:53
EU for You.

image

image

image
Категория: Политика
Прочетен: 1423 Коментари: 0 Гласове: 0

ПАСКО КУЗМАН ВО 2010 ГОДИНА ГО СПРЕЧИЛ ИЗБИВАЊЕТО

НА ТРЕТАТА СВЕТСКА ВОЈНА

Две фотографии од Бигла потврдуваат: – лани во ноември јавноста била дезинформирана дека власта во РМ ја зафатила златна тресака. Една изјава на Паско Кузман од 2010 г. за в-кот „Вечер“ и двете досега супертајни фотографии од Бигла јасно покажуваат зошто Паско Кузман ја лажел и ја мамел јавноста дека во Бигла нема археолошки наоди.

Прво, да си припомнене на дезинформациите за Бигла, заради зачувувањето на државната тајна под кодното име „нацистичко злато“:

image

Утрински Весник 27.11.2011 г.

image

In Pres 28.11.2011 г.

image

Радио Кочани 28.11.2011 г.

image

Daily Macedonia 29.11.2011 г.

image

Дневник 30.11.2011 г.

image

Skay mk 01.12.2011 г.

image

Камена склуптура на коњ во Бигла снимена на 06.11.2011 г. Претпоставката дека е Шарецот со кого Крали Марко си го делел виното на половина е неосована. Ич не личи на српски „коња врана(ц)“. Оваа камена склуптира по сѐ изгледа е македонски пастув (еден од љубимите на Александар Македонски), а не атинско-грачка кобила.  Главата на овој камен коњ личи на воловска, на говедска, а љубимиот коњ на Александар Македонски го добил името Букефaл , кое во буквален превод од грчки занчи говедска глава. (кликни на сликата да ја видиш поголема)


imageimageimage

Нова Македонија 24.02.2010 г.

image

Камена античка статуа на коњ во Бигла снименa на 26.07.2006 г. Дали овој камен коњ е Букефал? (кликни на сликата да ја видете поголема)

image

Вечер 29.09.2010 г.

Имајки ја на ум изјавата на Паско Кузман за в-кот „Вечер“ дака: „Гробот на Александар Македонски се наоѓа на македонска територија, но не смееме да го откопаме за да не избие Трета светска војна“ се поставуват прашањата дали во Бигла се наоѓа гробот на Александар Македонски и дали, ако ја предизвикаме Третата светска војна, ќе го зачуваме нашето „уставно име“?

Одговорот на поставените прашања може да го видете, ако КЛИКНЕТЕ ТУКА.


Категория: Политика
Прочетен: 2752 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 31.03.2012 16:13
Според новите сознанија за Ј.Б.Тито, тој одел седум училишни години во основно образование, а завршил само трето одделение.
Се запишал во занетчиско училиште, за помошник бравар, но и тоа училиште не го завршил.
Во СФРЈ и други држави неколкупати беше прогласен за почесен доктор на науки.  
image
Категория: Политика
Прочетен: 1118 Коментари: 1 Гласове: 3

Во една пригода Стојан Андов рече дека Вако Ефтов бил добрар, или однличен, разузнавач. Според законот, откривањето на таен припадник на слец-слубните се казнува со 4 години затвор. А, Андов сеште е на слобода и никој не го тужеше за овој комплимент упатен кон Ефтов. Но, и без тоа, новинарите не се предмет на лустрација.

image 

Секако Васко Ефтов досега немал намера да ја дезинформира македонската јавност.

Категория: Политика
Прочетен: 1732 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 26.03.2012 16:58
ВМРО-ДПМНЕ ќе направи уште еден обид за успешна лустрација.
Конеќно ќе се ослободиме ли од професионалните патриоти за сите времиња?

image

image
Категория: Политика
Прочетен: 1607 Коментари: 3 Гласове: 2
- Храброст, или лудост е, да присвојуваш општински пари за партиски цели? - Криминал.
image

image

image
в-к „Вечер“
Категория: Политика
Прочетен: 984 Коментари: 0 Гласове: 1

Зачленувањето во НАТО и ЕУ значи расчистување со комунистичкиот начин на живот и комунистичкото минато. Но, и после повеќе од 30 години од смртта на диктаторот Тито сеуште се чуваат многу тајни кои треба да се откријат за да се напише неговата вистинската биографија. Една од најчуваните Титови тајни е одговорот на прашањето: колку пари ги чинеше САД и Велика Британија Титовото „историско не“ изречено на Сталиновата желба за советизација на Балканот?

image

На 15.01.1989 г. белградскиот в-к „Експрес политика" ја објави инфорамацијата дека од 1949 г. до 1964 г. Југославија како грант помош САД добила 30.000.000.000 $ (со букви: триесет милјарди долари). Во оваа сума како награда - помош за Титовата „независна Југославија“ не е пресметана и вредноста на амерканската воена помош во оружје, муниција, пченица и други артикли. Сеуште не е соопштено како биле потрошение оние 30.000.000.000 $ што Тито ги добил од САД за само 5 години од неговото владеење. Непозната е и сумата на долари, во готово, или во стоки, кои ги добил Тито како награда од САД до неговата смрт во 1980 година.


Категория: История
Прочетен: 1255 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 19.03.2012 11:46
18.03.2012 22:46 - За тепачките.
 Сите сме за ЕУ. И тепаните и тепачите.

image
Категория: Политика
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.03.2012 11:33
СДСМ Vs ВМРО-ДПМНЕ

image
Категория: Политика
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове: 0

„Подлиот американски шпион“ и „тајниот руски агент“ биле првиот човек и првата дама на Титова Југославија.


image

Сеуште е непознато како 28-годишната Србинка Јованка Будусављевиќ станала сопруга на 60-годишниот Тито. Според распространетите верзии се поставува прашањето:

- Во 1951 г. кој ја подметнал младата 28-годишна советската шпионка Јованка Будисављевиќ како љубовница на 60-годишниот Тито?

а.) Алескандар Ранковиќ, тогашен Титов другар и министер за внатрешни работи на Титова Југославија.

б.) Ѓоко Јовановиќ, тогашен Титов другар и началник на КОС (Титовата „Контраобавештајна служба“).

в.) Иван Крајчиќ – Стево, тогашен Титов другар и разузнавачки повереник на НКВД (советската УДБ-а) за Југославија, т.е. агент на КГБ.

г.) Никој, на Тито во 1952 г. му удрила спермата во главата, та сам си ја избра за сопруга.

 image

Според еден Top Secret извештај составен по барање на Претседателството на СФРЈ во 1988 г., од 1974 г. до 1988 г. за Јованка и брачната двојка Броз се расправало на 59 заседанија на највисоки државни и политички форуми. Процесот формално започнал со одлуката на Тито од 21.01.1974 г. да се формира партиска комисија која ќе го проучува „случајот на другарката Јованка“. Но, до ден денешен „досието“ за „случајот на другарката Јованка“ сеуште не е ставено на увид на македонската јавност.


image


Категория: Политика
Прочетен: 1077 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.03.2012 21:44
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: cande
Категория: Политика
Прочетен: 228610
Постинги: 58
Коментари: 63
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031